top of page
Schermafbeelding 2021-03-25 om 11.22.36.

Scan

Fit

Print

3D-Printen

Direct naar het eindproduct!

Door  het 'Scan, Fit, Print' principe kunnen we direct het eindproduct maken zonder dat hiervoor andere stappen nodig zijn. 

 

In de software van onze partner ShapeShift3D wordt een 3D-scan omgezet naar een model. Dit model kan met eigen aanpassingen, vervolgens worden geprint. Binnen drie stappen is het eindproduct dus klaar.

Door het gebruik van PA11, PA12 of TPU kunnen er lichtere en sterkere producten worden geprint die altijd op maat zijn voor de patiënt. 

Ook reduceert 3D-printen het afval tijdens de productie. Er is geen restafval meer en alle reststromen kunnen opnieuw worden ingezet. 

Meer mogelijk

Door het 3D-Printen van orthesen en prothesen is er ook meer mogelijk qua productie in vergelijking met het handmatige proces.​ Bepaalde structuren, scharnieren en designs kunnen worden mee geprint. Dit stelt ons in staat om een dynamisch product te maken.

Er zijn verschillende keuzes uit materialen en kleuren om in te 3D-Printen. Voor elke toepassing zal in overleg de optimale combinatie worden gevonden voor zowel patiënt als producent. 

bottom of page