top of page

De samenwerking met Gardeslen orthopaedie


In Goes is het mooie bedrijf Gardeslen orthopaedie gevestigd met hun prachtige moderne pand. Binnen dit pand worden hulpmiddelen bij cliënten uit heel Zeeland aangemeten, worden de pro- en ortheses gemaakt en kunnen cliënten hun hulpmiddel goed passen en testen in de loopruimte. De grote werkplaats staat vol met werkbanken, gips- en schuimmodellen en afgewerkte producten klaar voor de client.

In een van de kantoren zit Leonie een van haar modellen digitaal te corrigeren. Leonie werkt sinds een jaar als behandelaar en instrumentmaakster bij Gardeslen orthopaedie. Vanuit haar stage voor haar studie aan Fontys paramedische hogenschool mocht zij blijven werken bij Gardeslen orthopaedie. Leonie heeft tijdens haar opleiding een speciale module gevolgd voor het digitaal modelleren via de software van Rodin4D, vanuit deze interesse heeft Leonie deze digitale manier van werken opgepakt bij Gardeslen orthopaedie.


Aanmeten met de IPad-scanner werkt perfect! Flexibel, mobiel en perfect te modelleren.’


Leonie en twee van haar collega's scannen hun cliënten in met de Structure Sensor oftewel de IPad-scanner. Door gebruik te maken van deze manier van aanmeten zijn zij erg flexibel en mobiel omdat deze scanner erg makkelijk in gebruik is. Ook heeft Gardeslen orthopaedie een witlichtscanner in huis waar zij ook mee kunnen aanmeten. Na de scan bewerkt Leonie haar model in de Rodin4D software. Kleine correcties en toevoegingen maken het model perfect om te frezen. De mallen laat Gardeslen orthopaedie frezen bij OrthoShapes, binnen maximaal twee dagen is de mal binnen en kan Gardeslen orthopaedie verder aan het werk. Vanaf het moment van aanmeten kan de client binnen twee weken het product voor het eerst aanpassen. Door het goede contact tussen beide bedrijven is er een goede en snelle samenwerking ontstaan.


‘Wat zo makkelijk is, is dat ik gewoon een Appje kan sturen als ik een vraag of opmerking heb’


Nog lang niet heel Gardeslen orthopaedie werkt digitaal, maar het mooie is de mix hiertussen, iedereen werkt via de manier hoe hij of zij het beste werkt. Als het eindresultaat voor de client maar perfect passend is. Wij als OrthoShapes zijn heel erg blij met Gardeslen orthopaedie als klant en hopen nog lang samen te werken. Wij zien de toekomst positief in!


bottom of page