Frezen in de orthopedietechniek

OrthoShapes freest 3D-modellen voor verschillende orthopedische instrumentmakers door Europa, het proces begint bij een goede 3D-scan van het lichaamsdeel. Vervolgens wordt het in softwareprogramma’s zoals Rodin4D of ShapeShift3D bewerkt om een freesbaar positieve mal te realiseren.

De vrijheid van het programma biedt de manier van werken die goed past bij de wensen van onze klanten. Oftewel: ‘Vakwerk in een digitaal jasje.’

De scan wordt omgezet en aangeleverd in een STL-bestand. Vanaf dat punt begint het werk bij ons. Er wordt op maat een freesbestand geschreven zodat de modellen precies bewerkt worden wat zorgt voor minder afval en optimaal gebruik van de middelen. Natuurlijk wordt er eerst gekeken naar de hardheid van het schuim dat de klant heeft besteld, hier worden op maat gemaakte stukken van gemaakt om vervolgens uit te frezen. De sterktes van de soorten schuim die wij aanbieden verschillen tussen de dichtheid/sterktes HS80 en HS320. Verder frezen wij ook uit MDF, dit is te vergelijken met HS700.

Per klant en per order bekijken wij de beste opties en is overleg met over de schuimsoorten met ons altijd mogelijk om het beste resultaat te behalen. Zo ontstaat er een op maat gemaakt freesprogramma per klant.

Nadat de machine klaar is wordt er met de hand, fijn na geschuurd om de freeslijnen te verwijderen. Aan het einde van het proces is er een mooi glad 3D-Model, dit model wordt ingepakt en verstuurd en is de volgende dag bij de klant. Bij spoedgevallen zijn wij zelfs bereid om de modellen zelf langs te brengen.

Wij streven naar een beleid: ‘Voor 10:00 besteld, dezelfde dag verstuurd’.

Meer informatie of wilt u met ons brainstormen?

Contacteer ons via:

info@orthoshapes.nl en/of 0412 - 65 32 00