Frezen in de orthopedietechniek

OrthoShapes freest 3D-modellen voor verschillende orthopedische instrumentmakers door Europa, het proces begint bij een goede 3D-scan van het lichaamsdeel. Vervolgens wordt het in softwareprogramma’s zoals Rodin4D of ShapeShift3D bewerkt om een freesbaar positieve mal te realiseren.

De vrijheid van het programma biedt de manier van werken die goed past bij de wensen van onze klanten. Oftewel: ‘Vakwerk in een digitaal jasje.’

De scan wordt omgezet en aangeleverd in een STL-bestand. Vanaf dat punt begint het werk bij ons. Er wordt op maat een freesbestand geschreven zodat de modellen precies bewerkt worden wat zorgt voor minder afval en optimaal gebruik van de middelen. Natuurlijk wordt er eerst gekeken naar de hardheid van het schuim dat de klant heeft besteld, hier worden op maat gemaakte stukken van gemaakt om vervolgens uit te frezen. De sterktes van de soorten schuim die wij aanbieden verschillen tussen de dichtheid/sterktes HS80 en HS320. Verder frezen wij ook uit MDF, dit is te vergelijken met HS700.